"Voor een beter inzicht en betere beslissingen is het slim om het totaalplaatje te bekijken"

Financiële planning is het inzichtelijk maken van jouw financiële huishouding. Adviezen over verzekeringen, pensioen, bankzaken en de hypotheek staan niet los van elkaar, maar hangen nauw samen. Door alle componenten mee te nemen in een advies kan er een totaalbeeld gevormd worden.

Bij het verstrekken van een hypotheekadvies moet er verder worden gekeken dan alleen het inkomen en de waarde van het huis. Uit de hypotheek komt een maandelijkse verplichting voort die niet alleen nu, maar ook in de toekomst betaalbaar moet zijn. Kun je de hypotheeklasten ook nog te dragen na pensionering? En wat gebeurt er bij overlijden, werkloosheid of arbeidsongeschiktheid? Door alles inzichtelijk te maken is het mogelijk om een advies om te zetten naar financiële planning.

Wat is de toegevoegde waarde van financiële planning?

Door een financieel plan te maken kan jouw persoonlijke situatie voor nu en in de toekomst inzichtelijk worden gemaakt. Hierin worden niet alleen jouw geldzaken meegenomen, maar bijvoorbeeld ook de fiscale wetgeving en de sociale voorzieningen waar je in bepaalde gevallen op kunt terugvallen. Uit het financieel plan blijkt hoe je er financieel voor staat, maar ook hoe de toekomst eruit komt te zien. Wat zijn de bedreigingen (bijvoorbeeld een pensioentekort) en waar liggen de mogelijkheden?

Door overzicht kun je betere keuzes maken

Is het verstandig om op latere leeftijd nog een hypotheek af te sluiten? Dit soort vragen kunnen beantwoord worden als er overzicht bestaat. Door jouw geldzaken goed inzichtelijk te maken, kun je weloverwogen beslissingen nemen. Je kunt voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan.

Wij kunnen jou helpen om inzicht en overzicht te krijgen. Plan een afspraak met ons in om de mogelijkheden samen te bekijken.

Leen Winter
is onze specialist
op dit gebied

Afspraak maken