"Voor een beter inzicht en betere beslissingen is het slim om het totaalplaatje te bekijken"

Er zitten grote verschillen in de kosten en voorwaarden van leningen. Kiezen voor een lening bij jouw huisbank is meestal niet de slimste oplossing. Alleen al door de grote verschillen en de impact van een lening op de maandelijkse vaste lasten zijn leningen adviesproducten.

Hoeveel kan ik lenen? Wat zijn vervolgens de maandlasten? Door het afsluiten van een lening ga je een verplichting aan waar jarenlang hoge maandlasten uit voortvloeien. Door kritisch te zijn bij het afsluiten van een lening valt er veel geld te besparen.

Doorlopend krediet of een persoonlijke lening?

Dit zijn de standaard twee leenvormen waar je tussen kunt kiezen. Deze leningen worden voor verschillende doelen afgesloten en hebben ook verschillende voorwaarden en terugbetalingsregelingen.

Let niet op wat je maximaal kunt lenen, maar ga verantwoord lenen

Door kredieten te vergelijken kun je veel geld besparen, maar je moet er wel rekening mee houden dat het afsluiten van een krediet je maandlasten verhoogt. Je moet zorgen dat je zo weinig mogelijk gaat lenen tegen zo gunstig mogelijke condities.

Krediet afsluiten ter financiering van restschulden

Indien er bij het verkopen van je huis een restschuld overblijft, moet er gezocht worden naar een andere manier om de schuld te financieren. Het onderpand is immers verkocht, dus kan het geen hypothecaire lening meer zijn. De verschuldigde rente is aftrekbaar voor een periode van 15 jaar.

Graag nemen wij de financieringsmogelijkheden met jou door. Ook kunnen wij jouw huidige te dure lening oversluiten naar een goedkoper krediet.

Leen Winter
is onze specialist
op dit gebied

Afspraak maken