"Wij maken je graag wegwijs in de verschillende verzekeringen en de beste aanbiedingen"

Een zorgverzekering moet goed worden afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Wat moet je verzekeren? Welke medische kosten verwacht je te moeten maken gedurende het verzekeringsjaar? Dit zijn twee belangrijke vragen die je jezelf moet stellen bij het afsluiten van een zorgverzekering.

Door de diverse mogelijkheden en dekkingen is de zorgverzekering één van de moeilijkste verzekeringen om goed te vergelijken. Enerzijds moet je niet te ruim verzekerd zijn om de maandelijkse premie zo laag mogelijk te houden. Anderzijds kan het jou veel geld gaan kosten indien je een te beperkte dekking hebt afgesloten.

Welke verzekeringsvormen zijn er?

Iedereen is verplicht om de basisverzekering af te sluiten. De aanvullende zorgverzekering biedt een aanvulling op de basisverzekering en is niet verplicht. De basisverzekering is op te splitsen in drie vormen, namelijk de restitutieverzekering, natura zorgverzekering en de budgetverzekering.

De restitutieverzekering is gemiddeld de duurste van de drie verzekeringen. Bij deze zorgverzekering heb je de vrijheid om zelf een zorgverlener te kiezen. De te betalen nota moet je in bepaalde gevallen eerst voorschieten en vervolgens indienen bij de verzekeraar.

Bij de natura verzekering en de budgetverzekering betaalt de verzekeraar de nota van de zorgverlener rechtstreeks. Bij deze zorgverzekeringen heb je niet de volledige keuzevrijheid om een zorgverlener uit te kiezen. Je moet naar de zogenaamde gecontracteerde zorgverleners gaan. De budgetverzekering is goedkoop doordat je slechts terecht kunt bij een select aantal instellingen voor medische zorg.

Kies de juiste dekking tegen de laagste prijs

Het is niet eenvoudig om de zorgverzekering te kiezen die het beste bij jou past. Laat je hierin onafhankelijk adviseren. De juiste zorgverzekering kan jou jaarlijks honderden euro’s besparen aan medische kosten.