"Samenwonen, trouwen en scheiden zijn momenten waarop een goed advies raadzaam is"

Bij het samen gaan wonen en bij het trouwen moet er goed gekeken worden naar de verzekeringen die al actief zijn en naar de verzekeringen die nieuw afgesloten moeten worden. Graag helpen wij jou hiermee. Bij het verzekeren is het eerst van groot belang om een inschatting te maken van de risico’s die jullie lopen.

Stel een gezamenlijk financieel plan op

Samen moeten er plannen voor de toekomst gemaakt worden. Komt er gezinsuitbreiding? Moet er gespaard worden voor het kopen van een huis? Dit zijn slechts enkele vragen die beantwoord moeten worden om te kunnen bouwen aan een financieel gezonde toekomst. Door een financieel plan te maken wordt het eenvoudiger om doelen te realiseren.

Opstellen samenlevingscontract

Samenwoners zijn wettelijk gezien niet aan elkaar verbonden. Door niets op papier te zetten is het ook niet duidelijk wie voor welke kosten staat. Wat gaat er gebeuren bij beëindiging van de relatie? Er zijn geen gezamenlijke bezittingen en inzake de geldzaken is er ook niets geregeld. Samenwoners doen er verstandig aan om naar de notaris te gaan voor een samenlevingscontract. Dit is ook noodzakelijk om aanspraak te kunnen maken op nabestaandenpensioen vanuit de pensioenregeling. Gehuwden en geregistreerde partners kunnen ook voorwaarden op laten stellen bij de notaris.

Raadpleeg een specialist

Ga advies inwinnen bij een notaris en bij je financieel adviseur om meer inzicht te krijgen in de financiële gevolgen van samenwonen en trouwen. Laat je door de notaris ook adviseren over de noodzaak van het opstellen van een testament.

Leen Winter
is onze specialist
op dit gebied

Afspraak maken