"Wij nemen graag de tijd voor beslissingen die je kinderen de beste mogelijkheden geven"

Als de kinderen uit huis gaan om te studeren, moet er stil worden gestaan bij de verzekeringen. Er moet namelijk een nieuwe inboedelverzekering worden afgesloten. Ook de aansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandsverzekering en de doorlopende reisverzekering moet kritisch naar gekeken worden.

Zodra de kinderen een eigen woonruimte betrekken, zijn ze vaak niet meer meeverzekerd op de gezinsverzekeringen. Er geldt een uitzondering als ze voor studie uit huis gaan. In dat geval blijven ze nog tot het gezin behoren. Op de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren, rechtsbijstandsverzekering en de doorlopende reisverzekering blijven ze mee verzekerd. Toch geldt dat niet bij alle verzekeraars. Het is aan te raden om altijd bij ons te informeren, want verzekeraars hanteren verschillende voorwaarden. Ze moeten in ieder geval wel een aparte inboedelverzekering afsluiten.

Belang van een inboedelverzekering is groot

Ten onrechte wordt het belang van een inboedelverzekering vaak niet ingezien door uitwonende studenten. Toch is deze verzekering wel aan te raden, zeker in het geval er een studentenhuis wordt betrokken. Het risico op brand is namelijk groter doordat er vaak meerdere kookgelegenheden in het huis zitten en er wonen veel mensen in één huis.

Inboedelverzekeraars stellen vaak wel als eis dat de kamer afgesloten kan worden. Anders is de kans op diefstal namelijk te groot. Verzekeraars bieden speciale verzekeringspakketten voor studenten aan.

Een aparte aansprakelijkheidsverzekering is vaak niet nodig

Voor studie uitwonende kinderen zijn vaak meeverzekerd op de polis van de ouders. Daar kunnen overigens wel eisen aan gesteld worden. Studenten vanaf 27 jaar zijn bijvoorbeeld bij sommige verzekeraars niet meer meeverzekerd op de polis van de ouders. Controleer dit om na te gaan of deze verzekering nieuw moet worden afgesloten.

Het belang van een aansprakelijkheidsverzekering

Door jouw schuld kun je een hoge schadelast veroorzaken. Je rijdt op de fiets bijvoorbeeld per ongeluk een voetganger op de zebra omver. Bij blijvende invaliditeit van de voetganger kan de schade in de honderdduizenden euro’s lopen. De premie voor deze verzekering is laag en het belang om het te verzekeren is juist groot.

Rick Bakker
is onze specialist
op dit gebied

Afspraak maken