"Wij laten je zien welke verzekeringen goed bij je passen om zorgeloos op vakantie te gaan"

Naast de reisverzekering adviseren wij ook het afsluiten van een annuleringsverzekering. Een annuleringsverzekering dekt de kosten als de reis door onvoorziene ernstige gebeurtenissen niet door kan gaan.

Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan ziekte, een ongeval of overlijden van de reizigers of van familieleden in de eerste of tweede graad. Er wordt ook een vergoeding gegeven als de reis eerder moet worden afgebroken door een dergelijke gebeurtenis.

Waarom kun je niet zonder een annuleringsverzekering?

Een reis wordt vaak al maanden vóór de vertrekdatum geboekt. In de tussenliggende maanden kan er veel veranderen in je persoonlijke situatie of in jouw gezondheid of de gezondheid van je familieleden. Bij het annuleren van een reis ben je vaak toch een deel of de volledige reissom verschuldigd. Als je dit niet verzekerd kun je niet gaan, maar de reis moet je wel (deels) betalen.

Wacht niet te lang met het afsluiten

Binnen zeven dagen na de boekdatum moet de annuleringsverzekering worden afgesloten. Als je langer wacht, kan dat gevolgen hebben voor de dekking of de reis is niet meer te verzekeren.

Ga je vaker op vakantie? Overweeg in dat geval een doorlopende annuleringsverzekering. Dit geeft een besparing en je hoeft niet meer te letten op de termijn van zeven dagen.

Let op met samengestelde vakanties

Ga je zelf jouw reis samenstellen? Bespreek dat met ons bij het afsluiten van de verzekering. Bij een samengestelde reis heb je namelijk afhankelijkheden.

Stel, Klaas heeft een vakantie samengesteld met de volgende onderdelen:

Ticket heenreis   € 250,-
Hotel (7 nachten)   € 700,-
Excursie   € 100,-
Autohuur   € 200,-
Ticket terugreis   € 250,-
Totaal   € 1.500,-

 
Op de dag van vertrek blijkt dat door een vulkaanuitbarsting het vliegtuig niet mag vertrekken naar jouw vakantiebestemming. Hierdoor gaat de hele vakantie niet door en kun je dus ook geen gebruik maken van de andere onderdelen van de samengestelde reis (hotel, excursie, autohuur en terugvlucht).
Bij annulering ontvangt je in dit geval € 250,- voor het geboekte ticket. De overige € 1.250,- zijn voor eigen rekening.

Als je de hele samengestelde reis verzekerd, dan krijgt je de volledig reissom vergoed.

Rick Bakker
is onze specialist
op dit gebied

Afspraak maken