"Wij laten je zien welke verzekeringen goed bij je passen om zorgeloos op vakantie te gaan"

Door het afsluiten van een reisverzekering ben je tijdens de vakantie verzekerd tegen hoge kosten waar je tegenaan kunt lopen. Tegen een relatief lage premie kun je hoge kosten tijdens jouw vakantie verzekeren.

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat een reisverzekering hoofdzakelijk wordt afgesloten om de bagage te verzekeren, maar de dekking in de reisverzekering gaat veel verder.

Waarom is een reisverzekering noodzakelijk?

Tijdens de vakantie wil je onbezorgd kunnen genieten. Door het afsluiten van een reisverzekering ben je niet alleen verzekerd tegen onvoorziene uitgaven, je krijgt bij complicaties ook advies van de Nederlands sprekende alarmcentrale. Je hebt recht op een repatriëring uit het buitenland bij noodgevallen, maar denk ook eens aan de extra vervoers- en verblijfskosten in geval van nood. Ga je met de auto op vakantie? Wat gebeurt er als je auto het begeeft? Ook de auto kun je meeverzekeren in de reisverzekering.

De belangrijkste dekkingen zijn:

  • Bagage
  • Hulpverlening en SOS kosten
  • Medische kosten
  • Repatriëring

Let vooral op de medische kosten

De basis zorgverzekering biedt maar beperkt dekking in het buitenland. Als je naast de basis zorgverzekering ook een aanvullende dekking hebt afgesloten, kan de dekking in het buitenland 100% zijn. Neem hier contact over op met je zorgverzekeraar. Bij een beperkte dekking moet je altijd medische kosten meeverzekeren in de reisverzekering. Het kost je maar iets meer en kan een rekening van duizenden euro’s tijdens de vakantie voorkomen.

Welke reisverzekering moet je kiezen?

Bij meerdere vakanties per jaar kan het uit om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Er zitten grote verschillen in premies en voorwaarden bij de diverse verzekeraars. Graag helpen wij jou om de beste reisverzekering te kiezen.

Rick Bakker
is onze specialist
op dit gebied

Afspraak maken