"Wij adviseren je over de keuze die het beste past bij je persoonlijke situatie"

De autoverzekering is één van de duurste verzekeringen. Je kunt veel geld besparen door de beste autoverzekering tegen de laagste premie af te sluiten. Je moet juist niet besparen op de dekking. Een te beperkte dekking kan je juist veel geld gaan kosten.

Je bent verplicht om je auto tegen de wettelijke aansprakelijkheid (= WA) te verzekeren. Voor deze verzekeringsvorm wordt vaak gekozen voor oudere auto’s. Voor deze auto’s is het niet meer lonend om één van de onderstaande uitgebreidere dekkingen te kiezen.

Je auto WA/Casco (all risks) verzekeren

De meest uitgebreide autoverzekering is de WA/Casco verzekering. Naast de schade aan anderen compenseert deze verzekering ook de schade aan de eigen auto. Ook schade door bijvoorbeeld vandalisme, diefstal, brand en ruitbreuk kun je claimen op deze verzekering. Voor nieuwe en jonge auto’s tot een paar jaar oud wordt deze dekking vaak gekozen.

Je auto WA/Beperkt casco verzekeren

Dit is een dekking die tussen de WA-dekking en de WA/Casco dekking in zit. Naast de dekking tegen aansprakelijkheid keert de verzekering onder andere ook uit bij één van de volgende schadeoorzaken:

  • Brand / blikseminslag
  • Inbraak en Diefstal
  • Aanrijding met dieren
  • Ruitbeuk
  • Schade door natuurverschijnselen

Aanvullende dekkingen bij de autoverzekering

Naast de bovengenoemde vormen kun je aanvullende nuttige verzekeringen afsluiten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de rechtsbijstandsverzekering en de schadeverzekering voor inzittenden. De rechtsbijstandsverzekering kan ingeschakeld worden bij geschillen in het verkeer.

Bij een ongeval keert de schadeverzekering voor inzittenden de daadwerkelijke schade aan de inzittenden uit. Hierbij gaat het zowel om letselschade als om materiële schade. Onder materiële schade wordt verstaan de spullen die je in de auto vervoerde tijdens het ongeval.

Vergelijken loont

De premieverschillen kunnen in de honderden euro’s lopen, hierbij moet de kwaliteit natuurlijk niet uit het oog verloren worden. Graag rekenen wij voor jou uit hoeveel jij kunt besparen!

Rick Bakker
is onze specialist
op dit gebied

Afspraak maken