"Wij denken graag mee als er in je werk & inkomen wat verandert"

Veel mensen dromen over het opzetten van een eigen onderneming. Met een goed onderbouwd plan en uitgedachte ideeën kun je een start maken. Je moet wel eerst inzichtelijk hebben waar je om moet denken en wat je allemaal moet regelen.

Het begint met een goed idee en de ambitie om iets neer te zetten. Om het van de grond te kunnen krijgen moet er eerst kapitaal worden verkregen. Ook moet er stil worden gestaan bij de te verzekeren risico’s, het openen van een zakelijke rekening en het inschrijven bij de KvK.

Ga eerst advies inwinnen bij de KvK

Voordat je een onderneming gaat opzetten, moet je eerst goed weten waar je allemaal tegenaan gaat lopen. Wat moet je regelen en waar moet je op letten? Je kunt het beste een afspraak inplannen bij de KvK. Laat je informeren over de mogelijkheden. Zij kunnen jou ook helpen met het opstellen van een ondernemersplan. Bezoek ook eens de KvK ondernemersdagen om de sfeer te proeven.

Welke verzekeringen heb ik nodig?

Voor ondernemers zijn de belangrijkste verzekeringen de aansprakelijkheidsverzekering en de arbeidsongeschiktheidsverzekering, maar er zijn natuurlijk meer verzekeringen waar ondernemers niet zonder kunnen. Denk ook aan je pensioen.

Geldt er een verplicht pensioen?

Voor de meeste ondernemers is er standaard niets geregeld voor het pensioen. Sommige zelfstandigen vallen onder een verplichte pensioenregeling. Weet wat je verplichtingen zijn voordat je als ondernemer start.

Vrijwillige verzekering vanuit het UWV

Als ondernemer heb je geen vangnet bij ziekte en arbeidsongeschiktheid. Startende ondernemers hebben de mogelijkheid om zich vrijwillig te verzekeren tegen ziekte en arbeidsongeschiktheid bij het UWV. Een medische keuring hoeft niet, maar je moet niet te lang wachten. Binnen 13 weken na het beëindigen van de verplichte verzekering in verband met loondienst moet je zorgen voor de aanmelding.

Rick Bakker
is onze specialist
op dit gebied

Afspraak maken