"Bij al die belangrijke keuzes is het fijn om het allerbeste advies te krijgen"

Het afsluiten van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie meerdere voordelen. Ten eerste krijg je van de geldverstrekker een korting op de rente. Het tweede voordeel is nog veel belangrijker, het is namelijk een vangnet voor het geval je niet meer aan jouw financiële verplichtingen kunt voldoen.

Banken geven een korting op hypotheken met NHG omdat ze bij deze hypotheken een kleiner risico lopen. In het geval de huiseigenaar niet meer kan voldoen aan de betalingsverplichtingen door arbeidsongeschiktheid, werkloosheid, overlijden of echtscheiding, kan er onder voorwaarden een kwijtschelding volgen van de restschulden na verkoop.

Hoeveel kan ik lenen met NHG?

Als je een woning koopt, kun je een lening met NHG afsluiten. Het aankoopbedrag van je woning mag in 2020 maximaal € 310.000 zijn. Ga je verbouwen? Dan mag het aankoopbedrag én de verbouwingskosten niet meer dan € 310.000 bedragen. Voor het treffen van energiebesparende voorzieningen kun je zelfs tot € 328.600 lenen, mits het extra bedrag volledig besteed wordt aan energiebesparende maatregelen.

Een lening met NHG is ook mogelijk wanneer je je bestaande lening wenst te verhogen voor bijvoorbeeld een verbouwing. 

Wat zijn de kosten van NHG?

Eenmalig moet er een vergoeding worden betaald. De kosten bedragen in 2020 0,7 procent van de totale hypotheekschuld. Gezien de voordelen van NHG kan dit zeker uit.

Wij zorgen voor het aanvragen van de NHG. Ook bij het oversluiten van jouw hypotheek is het mogelijk om te kiezen voor NHG. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Leen Winter
is onze specialist
op dit gebied

Afspraak maken