"Bij al die belangrijke keuzes is het fijn om het allerbeste advies te krijgen"

Het afsluiten van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie meerdere voordelen. Ten eerste krijg je van de geldverstrekker een korting op de rente. Het tweede voordeel is nog veel belangrijker, het is namelijk een vangnet voor het geval je niet meer aan jouw financiële verplichtingen kunt voldoen.

Banken geven een korting op hypotheken met NHG omdat ze bij deze hypotheken een kleiner risico lopen. In het geval de huiseigenaar niet meer kan voldoen aan de betalingsverplichtingen door arbeidsongeschiktheid, werkloosheid, overlijden of echtscheiding, kan er onder voorwaarden een kwijtschelding volgen van de restschulden na verkoop.

Wat zijn de voorwaarden voor een hypotheek met NHG?

NHG wordt maximaal verstrekt over een hypotheekschuld van maximaal € 265.000. Indien er sprake is van energiebesparende maatregelen bedraagt de maximale hypotheek € 280.900. Dit bedrag is inclusief bijkomende kosten, zoals notariskosten, advieskosten, borgtochtprovisie en overdrachtsbelasting. De koopsom van het huis mag niet meer bedragen dan € 265.000. Dit geldt bij het kopen van een bestaande huis en dit is ook de maximale koop-/aanneemsom voor een nieuwbouwhuis, inclusief meerwerk. 

De hypotheek moet te verstrekken zijn conform de acceptatievoorwaarden van NHG. Er moet een overlijdensrisicoverzekering worden afgesloten voor de hypotheek boven 80 procent van de marktwaarde. In veel gevallen zal de bank strengere normen hanteren.

Wat zijn de kosten van NHG?

Eenmalig moet er een vergoeding worden betaald. De kosten bedragen 1 procent van de totale hypotheekschuld. Gezien de voordelen van NHG kan dit zeker uit.

Wij zorgen voor het aanvragen van de NHG. Ook bij het oversluiten van jouw hypotheek is het mogelijk om te kiezen voor NHG. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Leen Winter
is onze specialist
op dit gebied

Afspraak maken