"Bij al die belangrijke keuzes is het fijn om het allerbeste advies te krijgen"

Bij het kopen van een ander huis zijn er vaak mogelijkheden om de hypotheek mee te laten verhuizen naar de nieuwe woning. Deze optie kan interessant zijn als je voor een langere tijd een gunstige hypotheekrente hebt afgesproken. Het verhuizen zal ook invloed hebben op bijvoorbeeld je inboedel- en de opstalverzekering.

Bij het verkopen van je huis wordt normaal gesproken met de opbrengst uit de verkoop de hypotheek op het huis afbetaald. Afhankelijk van de voorwaarden in de hypotheek bieden veel banken de mogelijkheid om de hypotheek, en de hypotheekvorm, mee te verhuizen naar de nieuwe woning. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een bankspaarhypotheek of een aflossingsvrije hypotheek op deze manier mee te verhuizen.

De verzekeringen moeten ook opnieuw onder de loep genomen worden

Door een verhuizing moeten er in ieder geval wijzigingen doorgevoerd worden in de inboedelverzekering en de opstalverzekering. Naast het wijzigen van het correspondentieadres, moeten deze verzekeringen afgestemd worden op het nieuwe woonhuis en de woonlocatie.

Voor bijvoorbeeld de autoverzekering kan het ook invloed hebben. Je kunt in een ander postcodegebied komen waardoor de premie van de autoverzekering gaat stijgen of dalen.

Tijdelijk twee adressen?

Heb je de oude woning in de verkoop staan en woon je al op het nieuwe adres? Houd er rekening mee dat je dit door moet geven aan de verzekeraar of aan je verzekeringsadviseur. Ook als het huis tijdelijk verhuurd gaat worden, moet er eerst overlegd worden met de verzekeraar of de verzekeringsadviseur.

Geef verhuisplannen aan ons door en wij regelen de rest!

Leen Winter
is onze specialist
op dit gebied

Afspraak maken