Naast advies over jouw particuliere verzekeringen kun je ook bij ons terecht voor zakelijke verzekeringen. Wij brengen eerst de risico’s van de onderneming in kaart en zoeken naar de beste verzekeringsoplossing tegen een lage prijs.

Bij het verzekeren van een onderneming moet er in eerste instantie een risico inventarisatie uitgevoerd worden. Aan de hand van de uitkomsten krijgen wij inzicht in de risico’s waar je bedrijf aan wordt blootgesteld. Hierbij kan het gaan om brandrisico’s, maar bijvoorbeeld ook ziekte van het personeel, aansprakelijkheid en het risico dat de onderneming door bijvoorbeeld een brand stil komt te liggen.

Welke bedrijfsverzekeringen heeft mijn onderneming nodig?

Welke verzekeringen aan te raden zijn zal van onderneming tot onderneming verschillen. Daarom is het adviseren van bedrijfsverzekeringen ook altijd maatwerk. Iedere branche heeft haar eigen risico’s en daar zal dus ook een andere verzekeringsoplossing voor zijn.

De risico’s zijn ruwweg onder te verdelen in:

  • Het verzekeren van bezittingen – Bijvoorbeeld bedrijfspand, inventaris en de auto’s
  • Aansprakelijkheid – Bijvoorbeeld een schadeclaim in verband met een ondeugdelijk product
  • Bedrijfscontinuïteit – Na een brand komen de bedrijfsprocessen stil te liggen
  • Rechtsbijstand
  • Ziekte en arbeidsongeschiktheid van het personeel
  • Pensioenen

Verzekeren van het personeel

Als werknemers ziek worden, heb je als werkgever een doorbetalingsplicht. Zeker als er sprake is van een langdurige ziekte. Er ligt bij de werkgever een verplichting om het loon deels door te betalen voor een periode van twee jaar. Daarnaast ligt er bij de werkgever ook een taak in de vorm van re-integratie en verzuimpreventie. Zelfs na twee jaar ziekte kan de zieke werknemer je onderneming nog geld kosten.

Ook moet er stil worden gestaan bij de aansprakelijkheid van de werkgever richting de werknemers. Wat gebeurt er bij een ongeval onder werktijd?

Graag gaan wij samen met jou de risico’s inventariseren. Neem gerust contact met ons op.

Rick Bakker
is onze specialist
op dit gebied

Afspraak maken